Steun ons en help Nederland vooruit

donderdag 8 maart 2018

Politiek Café D66: Op naar een beter vergunningenbeleid!

Vindt u ook dat de vergunningverlening in onze gemeente beter kan? Wat zijn uw ervaringen en wat kan beter? En hoe doen we dat dan?

 

D66 organiseert hierover op 14 maart om 20 uur een politiek café bij MK Ski Service in Bilthoven. Al veel te lang spreken we hierover, nu is het tijd om dit echt concreet handen en voeten te geven. Dus deel uw ervaringen!

 

Of het nu gaat om een omgevingsvergunning, een evenementenvergunning dan wel een ontheffingsaanvraag; graag horen we uw verhalen om te bekijken welke concrete input dit oplevert zodat de gemeente direct aan de slag kan. Iedereen is welkom, van ondernemer tot inwoner, van bedrijf tot lokale initiatieven.

 

Wat gaan we deze avond doen? Afgelopen maanden heeft D66 een enquête uitgezet over vergunningen, ingevuld door lokale betrokkenen. Hiervan geven we een korte presentatie en de belangrijkste conclusies.

 

Vervolgens nemen we een kijkje over de schutting bij een andere gemeente: hoe doen zij dat daar en wat kunnen wij ervan leren?

 

Daarna gaan we aan de hand van de uitslagen van de enquête in groepjes uiteen om te kijken hoe we deze knelpunten kunnen oplossen. Als we deze oplossingen gezamenlijk besproken hebben, zal wethouder Hans Mieras de vertaalslag maken naar het uitvoerende beleid van de gemeente: hoe kunnen we het vergunningenbeleid aan de hand van deze concrete oplossingen beter maken?

 

We sluiten de avond af met een glaasje fris, koffie of thee (we hebben voor deze avond geen drankvergunning aangevraagd….) en kunnen hopelijk met zijn allen terugkijken op een geslaagde bijeenkomst met resultaten die bijdragen aan een verbetering van het vergunningenbeleid!

 

In het kort:

Wat:               Politiek Café D66 over het vergunningenbeleid in de gemeente De Bilt

Wie:                Iedereen, inwoners en bedrijven, ondernemers, is welkom die zijn ervaringen wil                                    delen m.b.t. vergunningen en/of ideeën heeft over hoe het beter kan

Waarom:        Met als doel tot concrete oplossingen te komen en handvatten te verkrijgen om                                       het vergunningenbeleid daadwerkelijk te verbeteren.

Wanneer:       Woensdagavond 14 maart 2018 om 20 uur

Waar:             MK Ski Service, Rembrandtlaan 36, 3723 BJ Bilthoven

 

 

Meer info? Neemt u contact op met Vanetta Smit, raadslid D66 De Bilt: v.smit@debilt.nl of 06-14379100.