Steun ons en help Nederland vooruit

dinsdag 13 maart 2018

Vinkenplein gezellig en groen!

D66 wil het Vinkenplein tot hét groene en gezellige hart van het Bilthoven maken: “Wij willen géén centrum vol met asfalt en geparkeerde auto’s. Daarom kiezen wij voor een Vinkenplein waar je rond kunt wandelen en gezellig kunt zitten op een terras”. Met deze boodschap voerde D66 afgelopen zaterdag campagne op het plein.

“Andere partijen willen meer parkeerplaatsen, juist ook op het nieuw in te richten Vinkenplein” aldus lijsttrekker Hans Mieras. Wat D66 betreft blijft het parkeren in Bilthoven gratis, daarmee onderscheidt Bilthoven zich van Utrecht en andere winkelcentra. “Maar het moet wel leuk zijn om ook langer in het centrum te verblijven. Daarom kiezen wij op het Vinkenplein voor groen en gezelligheid; terrasjes, ruimte voor cultuur en wellicht een podium.”

Of D66 dit na de verkiezingen voor elkaar gaat krijgen is nog maar de vraag. Een aantal partijen wil in de raadsvergadering van 15 maart de vernieuwing van het Vinkenplein uitstellen, totdat er een parkeeronderzoek gedaan is.

“Er is al jaren geleden besloten dat het Vinkenplein groen wordt, daar gaan onze inwoners vanuit, en dat moeten we nu niet gaan terugdraaien” zegt Hans Mieras. Voor wie langer wil parkeren komen er de komende jaren al een hoop parkeerplaatsen bij, bijvoorbeeld in de straks opgeknapte parkeergarage van de Kwinkelier. Ook komen er 140 parkeerplaatsen op de open ruimte naast het station, tegenover het Emmaplein. Op deze manier kan het Vinkenplein open, groen en gezellig worden.

Zie ook onderstaand bericht uit de Vierklank van 14 maart.