Steun ons en help Nederland vooruit

vrijdag 16 november 2018

Hanneke de Zwart volgt Hans Mieras op als raadslid

Hanneke de Zwart treedt namens D66 toe tot de gemeenteraad van De Bilt: in de raadsvergadering van 29 november neemt zij het stokje over van Hans Mieras. Hanneke is verheugd met haar hernieuwde rol in de lokale democratie: “Ik ben een pragmatisch mens en vind het fijn als woorden en plannen ook echt leiden tot acties. In de raad kun je daar direct invloed op uitoefenen!” Hanneke heeft veel ervaring in de volkshuisvesting bij verschillende organisaties zoals: woningcorporaties, gemeenten en een landelijke taskforce. Deze kennis gaat zij inzetten voor de woningbouw in onze gemeente.

Hans Mieras kwam eerder dit jaar in de fractie, nadat hij terugtrad als wethouder. Sindsdien is hij druk geweest om een eigen bedrijf op te zetten. Een belangrijke reden voor zijn vertrek is dat hij zijn werkzaamheden als ZZP-er steeds steeds moeilijker te combineren vindt met het raadslidmaatschap. ‘Ik ben iemand die zich graag voor de volle honderd procent stort op een opgave. Dat heb ik afgelopen vier jaar gedaan als wethouder in De Bilt en die energie wil ik nu richten op mijn nieuwe bedrijf.’ Mieras is blij met zijn opvolger: ‘Hanneke is een ervaren raadslid en heeft bij de laatste verkiezingen flink wat voorkeursstemmen gekregen. Ik weet dat ze het goed zal doen.’

D66 De Bilt is trots op de dingen die zijn bereikt in de jaren dat Hans Mieras wethouder was. Zo is nu eindelijk begonnen met de renovatie van de Kwinkelier en de nieuwe inrichting van het Vinkenplein. Daarnaast is de positie van het Kunstenhuis verder versterkt door de ingebruikname van het Lichtruim en de fusie met de Zeister Muziekschool. Bovendien is een begin gemaakt met het herstel van de gemeentefinanciën die in de crisisjaren een deuk hadden opgelopen.

Het bestuur van D66 De Bilt wenst Hans Mieras veel succes in de toekomst en ziet zijn opvolging door de ervaren Hanneke de Zwart met veel vertrouwen tegemoet.