Steun ons en help Nederland vooruit

donderdag 18 april 2019

Succesvolle transformatie van kantoorpand

Op het terrein van het oude kantoorpand van supermarktketen Plus op de Utrechtseweg 340 worden twaalf woningen gebouwd. Er komen vijf vrijstaande woningen, vijf appartementen en twee-onder-een-kap woningen. Dit is een kleine bijdrage aan de opgave van 845 woningen die er tot 2026 in ieder geval in onze gemeente gebouwd gaan worden.

Deze nieuwbouw is een mooi voorbeeld in de kern De Bilt hoe een transformatie van het gebruik van de ruimte kan plaats vinden; kantoorruimte wordt vervangen door woningen. Een kleine maar waardevolle toevoeging van woningen in een gebied waar de druk op de woningmarkt groot is. Deze ontwikkeling past in het beleid van het college om de beschikbare ruimte in de kernen te gebruiken voor woningbouw. Daarnaast staat in ons eigen verkiezingsprogramma dat de druk op de voor nieuwe woningen benodigde ruimte in alle kernen verlicht kan worden door in te zetten op het verbouwen van bedrijfsruimte tot woonruimte.

Met de bouw van deze koopwoningen hopen we de doorstroming in onze gemeente te stimuleren en willen we een verhuisketen op gang te brengen zodat er ook uiteindelijke sociale huurwoningen beschikbaar komen.

In de raad van 18 april staat de bestemmingsplanwijziging op de agenda om deze ontwikkelingen mogelijk te maken.