Steun ons en help Nederland vooruit

zondag 7 februari 2021

Eindelijk sociale en middeldure huurwoningen in De Bilt

Eerste stap gezet voor de bouw van 114 woningen in het Nobelkwartier in De Bilt, waaronder 58 sociale huurwoningen en 16 middeldure huurwoningen. De wachttijd voor een sociale huurwoningen is opgelopen tot meer dan 10 jaar. Dit cijfer geeft aan dat er aan deze woningen grote behoefte is in onze gemeente. Deze bouwopgave wordt slim gecombineerd met het neerzetten van een nieuwe sporthal. De sporthal wordt voor een deel ingepakt door de nieuwe woningen.

De gemeenteraad heeft met een grote meerderheid ingestemd met de bouw van de woningen en de sporthal. Deze plannen zijn een uitwerking van twee moties die geïnitieerd zijn door D66.

D66 is blij met deze plannen. Het rommelige HF Witteplein krijgt een upgrade en wordt omgevormd tot een groene huiskamer voor de buurt. Er ontstaat een gemengde wijk met huur en koopwoningen. Het belangrijkste is natuurlijk dat er de broodnodige sociale huurwoningen en middeldure huurwoningen worden gebouwd. Onze woningzoekenden zitten met smart op dit soort woningen te wachten. Op de Marie Curieweg gaan 6 initiatiefnemers zelf aan de slag met het bouwen woningen in een CPO (Collectief Particulier Opdrachtgeverschap) project. Dit is het derde project in onze gemeente waar op deze manier woningen gebouwd gaan worden. In Westbroek en Bilthoven zijn eerdere projecten van start gegaan. D66 juicht dit soort initiatieven toe.

De buurt heeft uitgebreid mee kunnen praten met de plannen en het plan is zichtbaar verbeterd na de inspraak van de bewoners.

Deze plannen smaken naar meer. We zijn nieuwsgierig naar de eerste volgende nieuwbouwplannen in onze gemeente. Volgende maand staat het bestemmingsplan Kwinkelier op de agenda van de gemeenteraad. In de pijplijn zitten nog meer nieuwbouwplannen zoals bijvoorbeeld bij het oude politiekantoor, de Theresiaschool en niet te vergeten de Schapenweide. D66 zegt bouwen, bouwen en bouwen.

Hanneke de Zwart D66 De Bilt

3 februari 2021